Facebooki lood: kuidas kohandada 24 tunni jooksul kaduvate piltide privaatsust

Facebooki lood on omandanud uusi privaatsusseadeid, mis annavad Androidile ja iPhone'ile (iOS) rohkem energiat. Nüüdsest saate valida, kas ainult sõpradel on juurdepääs teie 24-tunnistele fotodele ja videodele või kas lood on sotsiaalses võrgustikus avalikud. Uudsus tõotab olla kasulik neile, kellel on palju järgijaid, kuid eelistab hoida kontaktide nimekirja lihtsamaks.

Järgmine õpetus õpetab, kuidas muuta, kes teie lugusid Facebookis vaatab.

Facebooki lugudes on uued privaatsusvõimalused

Facebook testib lugusid arvutist

Facebook Androidile

1. samm. Lugu salvestamiseks puudutage oma profiili foto kõrval olevat nuppu „+“.

2. samm. Pildistage või salvestage video.

Facebookil on nüüd muutunud lugude privaatsus

3. samm. Puudutage noolt "Saada".

4. samm. Puudutage käsku "Sinu lugu" kõrval olevat käiku.

Klõpsake käsku avaldamise loo nupu küljel

5. samm. Valige privaatsus "Friends" ja "Public" vahel.

6. Puudutage nuppu Save (Salvesta).

Facebook Androidile võimaldab kasutajal valida avalikkuse ja sõprade vahel

7. samm. Kui Facebook kuvab hoiatuse, kinnitage lihtsalt muutus.

8. samm. Avaldage oma lugu tavaliselt või saatke see sõbrale.

Facebook küsib, kas kasutaja tõesti soovib muuta lugude privaatsust

Facebook iPhone'is (iOS)

IPhone'i kasutajatele mõeldud protseduur on põhimõtteliselt sama, kuid on olemas ka täiendav privaatsusvõimalus. Siin on, kuidas muuta.

1. samm. Uudistesöötmes puudutage valikut "+ Teie lugu".

Samm 2. Pildista lugu nagu tavaliselt ja puuduta saatmise noolt.

Kliki, et saata privaatsuse valimiseks Facebooki ajalugu

3. samm. Puudutage valikut "Sinu lugu" kõrval asuvat käiku.

4. samm. Valige suvanditest "Avalik", "Sõber" ja "Sõbrad, välja arvatud".

Kasutaja saab valida, kes näevad iPhone'i lugusid Facebookis

Võimalus "Sõbrad, välja arvatud ..." võimaldab kasutajal takistada mõnedel sõpradel nende lugusid vaadata. Kui valite selle, puudutage selle kõrval olevat noolt ja valige, kes peaks olema blokeeritud.

Kasutaja saab valida, millistest sõpradest lugusid varjata

5. samm. Seadistuse lõpetamiseks puudutage valikut „Lõpeta“.

6. samm. Jätkake lugu nagu tavaliselt.

Facebooki lugude seadistuse sulgemiseks puudutage Done

Facebookis salvestatud linke näevad sõbrad? Pöörduge foorumis kahtluse alla.