Kuidas vältida Facebooki andmete jagamist teiste rakendustega

Facebook võimaldab teil muuta kolmandate isikute rakenduste privaatsust ja teavet, et kaitsta sotsiaalse võrgustiku andmeid. Alternatiivi on kasutajad otsinud pärast sotsiaalse võrgustiku skandaali viimase nädala jooksul. USA ajalehtede uurimine näitas, et rohkem kui 50 miljoni inimese teavet on väärkasutatud.

Andmete teavitamiseks sotsiaalsest võrgustikust vaadake, kuidas rakendusi kustutada, privaatsust muuta ja vältida oma teabe jagamist kolmandate osapoolte saitidega.

Interneti-testimise vältimine isiklike andmete kasutamisel Facebookis

Andmed 50 miljonist Facebooki kasutajast saadi ja neid kasutati ebaseaduslikult

Mõista juhtumit

Gardian ja New York Timesi aruannete kohaselt kasutas konsultatsioonifirma Cambridge Analytica andmeid, mis pärinesid 50 miljonilt inimeselt, kes on ebaseaduslikult saadud USA presidendikampaaniast.

Need andmed koguti psühholoogilise testi abil - samas stiilis nagu "Milline kuulsus sa näed?", Mis oli Brasiilias edukas. Testimiseks pidi kasutaja lubama rakendusel nägema teavet oma Faceboooki profiilist.

Nimetatuna "thisisyourdigitallife", on selle rakenduse kujundanud teadlane Aleksandr Kogan. Kokku on 270 000 kasutajal juurdepääs oma Facebooki andmetele ja ka kõigi platvormil olevate sõprade andmetele, kokku 50 miljonit inimest.

Kogan vastutas teabe edastamise eest Cambridge Analytica'le. Ettevõte palgati kampaania kandidaadiks Donald Trump. USA ajakirjanduse uurimiste kohaselt oleks konsultatsioonifirma kasutanud Facebooki saadud andmeid, et luua strateegiaid (sealhulgas kuulujutud, valed uudised ja valeinformatsioon) ning mõjutada valijaid. Teadlane oleks andnud andmed 800 000 dollari eest.

Vastavalt Facebookile võimaldab sotsiaalse võrgustiku poliitika arendajatele juurdepääsu andmetele ainult rakenduskogemuse parandamiseks. Selle teabe müümine või kasutamine reklaamiks on keelatud.

Siin on, kuidas piirata oma andmetele juurdepääsu kolmandate osapoolte rakendustele Facebookis

On tavaline, et kasutajad lubavad mitte-Facebooki rakendustel ja veebisaitidel kontoteavet juurde pääseda - isegi ilma nende tingimuste lugemiseta. Facebooki seadeid saate siiski muuta, et suurendada privaatsust ja vältida isikuandmete väärkasutamist.

Kuidas kustutada kolmanda osapoole rakendusi Facebookist

Kui olete juba oma andmetele juurdepääsu andnud, võite Facebooki loa tühistada. Seda saate teha, eemaldades oma kontolt rakendused, mida te ei pea usaldusväärseks.

1. samm. Klõpsake ekraani paremas ülanurgas noolega näidatud "menüü" ikoonil ja valige "Settings";

Valige seaded Facebooki menüüst

2. samm. Seejärel klõpsake vasakul pool asuvas menüüs "Rakendused". Leidke loendist rakenduse nimi ja klõpsake selle eemaldamiseks selle nime kõrval olevat „x”;

3. samm. Ilmub aken ja klikkige "Eemalda".

Kolmanda osapoole rakenduste keelamine Facebookis

Alltoodud protseduur lubab teie konto sotsiaalset võrgustikku integreerimise väljapoole Facebooki või teiste saitide rakendusi. See tähendab, et ressursi deaktiveerimisega ei ole enam võimalik Facebooki andmetega registreerida ega sisse logida. See ei garanteeri siiski, et varem installitud rakendustel ei ole enam juurdepääsu teie juba jagatud teabele.

1. samm. Klõpsake üleval paremas nurgas väikest komplekti ja kuvatavas menüüs valige "Seaded";

Juurdepääs Facebooki seadetele

2. samm. Konfiguratsioonivõimalustest valige "Rakendused";

Juurdepääs Facebooki rakenduse seadetele

3. samm. Liikuge valikule "Rakendused, saidid ja pluginad" ja seejärel klõpsake "Muuda";

Minge "Facebooki" valikule "Rakendused, saidid ja pistikprogrammid"

4. samm. Valige "Keela platvorm".

Lülitage Facebookis sisse integreerimine kolmandate osapoolte rakendustega

Piirake rakenduste kasutatavat teavet

Teine võimalus on piirata andmeid, mida teie sõprade kasutatavad rakendused saavad kasutada. Vaikimisi saavad inimesed, kellel on lubatud vaadata teie teavet, seda rakenduste kasutamisel "võtta" ja muuta need kättesaadavaks. Sotsiaalse võrgustiku põhjendus on see, et "see muudab teie kogemuse paremaks ja sotsiaalsemaks." Vaadake samm-sammult, kuidas protsessi läbi viia.

1. samm. Klõpsake üleval paremas nurgas väikest komplekti ja kuvatavas menüüs valige "Seaded";

Juurdepääs Facebooki seadetele

2. samm. Konfiguratsioonivõimalustest valige "Rakendused";

Juurdepääs Facebooki rakenduse seadetele

3. samm: "Rakendused, mida teised inimesed kasutavad", klõpsake nupul "Muuda";

et teised inimesed kasutavad Facebookist

4. samm. Tühjendage nende üksuste kastid, mida te ei soovi rakendustele teavet anda. Seejärel klõpsake „OK“.

Tühjendage märkeruudud teabe kohta, mida te ei soovi, et Facebook jagaks

Risti ja valvuri kaudu

Facebook: kuidas kustutada kustutatud sõnumid? Avasta foorumis.